Onze zorg

De zorg bij Pets Health is uitgebreid en excellent

Zie ons als een huisarts voor huisdieren: we leveren uitstekende basiszorg en verwijzen complexe zorg door naar gespecialiseerde dierenziekenhuizen. Onze dierenartsen en paraveterinairs zijn breed opgeleid. Je kunt bij hen een afspraak maken op het spreekuur of direct bellen als er sprake is van spoed.

  • stethoscope Anesthesie
  • Bloedonderzoek
  • Castratie & sterilisatie
  • Chirurgie
  • Echo
  • Gebit
  • Röntgen
  • vaccine3 Vaccinaties
  • Food Voeding

stethoscope Anesthesie

Anesthesie is een gecontroleerde, diepe en pijnloze slaap 

Anesthesie is meer dan alleen een dier onder narcose brengen. Vooraf onderzoeken we altijd of het dier de narcose aankan. Tijdens de narcose houden we het dier continu in de gaten, door middel van monitoring of bewaking, niet te verwarren met beademing. Je huisdier blijft zelf ademhalen, wij brengen haar of hem in een diepe, pijnloze slaap. We zorgen dat de lichaamstemperatuur goed blijft, checken elke 10 minuten de vitale functies en zorgen voor optimale pijnbestrijding. Naast de dierenarts, is er ook altijd minstens 1 operatie-assistent bij, zodat het dier goed in de gaten wordt gehouden.  

Bloedonderzoek

Waarom een bloedonderzoek? 

Om diverse ziektes te kunnen ontdekken, is soms bloedonderzoek nodig. Er wordt wat vacht weggeschoren zodat het bloedvat goed zichtbaar is. Met een naald wordt dan in de voorpoot of hals van je hond of kat vakkundig een beetje bloed afgenomen.  

Geen eten 8 uur voor bloedonderzoek  

Vanwege de betrouwbaarheid van de resultaten, is het voor sommige bloedonderzoeken belangrijk dat je minimaal 8 uur voor de bloedafname geen eten geeft. Drinken mag wel. Pets Health dierenklinieken hebben eigen analyseapparatuur voor onderzoek van het bloed. De uitslag is daarom snel bekend. Soms is specialistisch onderzoek nodig, waardoor de uitslag iets langer op zich laat wachten. 

Wat kan je onderzoeken?  

  • Glucose en Fructosamines onthullen te hoge suikerwaarden (suikerziekte) of juist te lage, veroorzaakt door andere aandoeningen. 
  • Met waardes van ureum, creatinine en leverenzymen kun je nier- en leverproblemen opsporen. 
  • Rode bloedcellen en bloedplaatjes onthullen bijvoorbeeld bloedarmoede of uitdroging, maar bieden ook informatie over stolling bij bepaalde vergiftigingen en leveraandoeningen. 
  • Schildklierwaardes onthullen een te snel of te traag werkende schildklier. 
  • Alvleesklierwaardes tonen mogelijke problemen met de alvleesklier aan.  
  • Elektrolyten zijn raadgevend bij verschillende aandoeningen. 

Castratie & sterilisatie

Castreren & steriliseren 

De dierenartsen van Pets Health castreren en steriliseren honden, katten, konijnen en cavia’s (in Veenendaal geen cavia’s). Tijdens een operatie worden de eierstokken (vrouwtje) of testikels (mannetje) weggehaald. Ons advies over castratie of sterilisatie verschilt per diersoort, ras, geslacht en leeftijd. We bespreken dit graag vooraf.   

Daarom is Pets Health beter voor dier én mens: 

  • Scherpe en vaste prijs voor castratie en sterilisatie.  
  • ​Onze dierenartsen werken met veilig (gas)narcose. 
  • Het tarief is inclusief narcose, pijnstilling en nazorg. 
  • Tijdens de narcose gebruiken we een moderne bewakingsmonitor. 
  • Voor een veiliger verloop van de narcose, kan vooraf een bloedonderzoek worden gedaan.  

Chirurgie

Voorbereiden op een operatie 

Je kunt bij ons terecht voor alle basischirurgie en soms zelfs complexere operaties. Is het te gespecialiseerd, is er bijvoorbeeld een orthopedische ingreep nodig, dan verwijzen we door naar een dierenziekenhuis in de buurt. Tijdens een operatie wordt je dier onder narcose gebracht. Daarom moeten honden en katten 12 uur voor de operatie nuchter zijn. Dat betekent: vanaf 12 uur van te voren tot aan de operatie mag het dier niks eten. Wel water drinken. Ook is het fijn als je een hond voor de operatie nog even goed uitlaat.  
 

Konijnen & chirurgie 

Voor konijnen geldt het tegenovergestelde: die moeten juist wel eten voor de operatie. Wat ook belangrijk is voor konijnen: het helpt tegen de stress rond de operatie als een ander konijn, waarmee ze een hok delen, meegaat naar het dierenziekenhuis. We merken dat konijnen beter herstellen als hun maatje erbij is. 

Echo

Waarom een echo?  

Dankzij een echo kan je zonder operatie de binnenkant van een dier zien. Je doet een echo om erachter te komen wat er met je hond, kat, konijn of knaagdier aan de hand is. Een echo-apparaat vertaalt geluidsgolven naar beelden waardoor je eventuele problemen aan organen zoals de lever, nieren, milt en de alvleesklier kunt ontdekken.  

Graag een lege maag  

Voordat je je huisdier voor een buikecho brengt, is het beter om geen eten te geven. Meestal gebeurt de echo terwijl het dier wakker is, maar als het heel angstig is, kunnen we hem onder narcose brengen. 

Gebit

Een gezond gebit is super belangrijk voor honden, katten, konijnen en knaagdieren 

80% van de honden en bijna 70% van de katten ouder dan 3 jaar hebben een aandoening aan het gebit. Vaak doet dit pijn, maar de meeste dieren laten geen pijn zien. De pijn ontstaat namelijk geleidelijk en dieren passen zich aan. Daarom is het voor een diereigenaar vaak lastig om dit probleem te herkennen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen nare gevolgen hebben zoals ontstekingen, stank uit de bek, ernstige pijn en zelfs hart- en nierproblemen. Konijnen kunnen door gebitsproblemen kaakabcessen en verwondingen in de mondholte en aan de tong krijgen. Een regelmatige controle en gebitsreiniging voor je huisdier is dus aan te bevelen.  

In 5 stappen naar een gezond gebit 

  1. Laat jaarlijks het gebit controleren. Plan telefonisch of online een afspraak.  
  2. Tijdens de professionele gebitsbehandeling controleren we via röntgenfoto’s de wortels en kiezen. (Niet alle vestigingen.) 
  3. Geef speciale dentale voeding die bijdraagt aan een gezond gebit door de opbouw van tandplak te verminderen.  
  4. Poets dagelijks de tanden met een aangepaste tandenborstel en tandpasta. Kauwbotten en mondwater. (Vraag je dierenarts om advies welke geschikt zijn.) 

Röntgen

Wanneer is een röntgenfoto nodig?  

Met een röntgenfoto zie je bij een drachtige teef of poes hoeveel pups of kittens er zijn. Bij honden en katten kan een röntgenfoto ook problemen vaststellen: 

  • Botbreuken 
  • Gewrichts- en wervelkolomproblemen 
  • Buikongemakken zoals blaas- en nierstenen, obstructies door ingeslikte voorwerpen en maag- en miltproblemen. 
  • Het in beeld brengen van hart en longen om vocht, ontstekingen of afwijkingen te vinden.  

We werken met hoogwaardige röntgenapparatuur.  

Zo wordt je dier minder belast. De foto’s kunnen sneller gemaakt worden én zijn van hogere kwaliteit. Het kan soms nodig zijn om je huisdier onder narcose te brengen, omdat de röntgenfoto een precieze positie vergt. 

 

vaccine3 Vaccinaties

Voorkomen is beter dan genezen.  

Goed eten, veel knuffels en natuurlijk de benodigde inentingen die je hond, kat of konijn beschermen tegen veelvoorkomende ziektes. Zo houd je je huisdier gezond.  

Vaccinaties zijn alleen voor gezonde huisdieren.  

Om dat zeker te weten, doen wij voorafgaand aan de vaccinatie een gezondheidscheck. We onderzoeken onder andere het gebit, de ogen en oren. We luisteren naar het hart en longen en checken de buik op abnormaliteiten. Bij twijfel of je huisdier de vaccinatie aankan, doen we uitgebreider onderzoek.  

Welke vaccinaties zijn nodig?  

Pets Health vaccineert op maat. Je huisdier krijgt dus niet jaarlijks een standaard aantal inentingen, maar we kijken nauwkeurig welke nodig zijn. Neem je je huisdier mee op vakantie? Dan kunnen andere vaccinaties nodig zijn. Onze dierenartsen en paraveterinairs adviseren je hierover in een consult.  

Onthoud 

  • Ontworm je huisdier een week voor de vaccinatie.  
  • Neem altijd je dierenpaspoort mee! (In het geval van de rabiësvaccinatie is dat zelfs wettelijk verplicht.) 
  • De rabiësvaccinatie moet ruim voor vertrek naar het buitenland gegeven zijn. Check LICG hoeveel dagen van te voren jouw vakantiebestemming vereist.  

Voordelig vaccineren met Check & Vaccinatie Only 

Heb je geen vragen of uitgebreide gezondheidscheck nodig? Bij Pets Health kun je voordelig vaccineren als je kiest voor Check & Vaccinatie Only, Je maakt een afspraak voor de jaarlijkse vaccinaties en betaalt geen consultkosten. Vooraf doen we eerst een korte gezondheidscheck.  

  • vaste prijs vanaf € 42,95 (exclusief besmettelijke hondenhoest of andere bijkomende vaccinaties) 
  • geen consultkosten 
  • snel klaar 
  • (bijna) elke werkdag op afspraak 
  • ​inclusief korte gezondheidscheck 

Food Voeding

Ook voor dieren geldt: weet wat je eet  

Huisdieren zijn niks menselijks vreemd als het over voeding gaat. Want dat gezond eten super belangrijk is voor mensen, geldt ook voor dieren. Slechte voeding kan ervoor zorgen dat je huisdier uit z’n bek gaat stinken. En natuurlijk kan (te veel) ongezonde voeding overgewicht veroorzaken. Een te dik dier kan allerlei problemen krijgen zoals suikerziekte of ernstige last van de gewrichten. Je begrijpt: gezonde voeding houdt je huisdier gezond. En dat begint al als ze nog een kleine schattige puppy of kitten zijn.  

Optimaal gebalanceerde voeding vind je bij Pets Health 

Bij Pets Health kun je, op basis van het advies van de dierenarts, verschillende soorten dieetvoeding kopen. Precies wat je dier nodig heeft! Het merk voer dat wij verkopen, is samengesteld op basis van meerdere studies uitgevoerd door dierenartsen. Daarmee is het voer verrijkt met de beste voedingsstoffen voor honden en katten en een veel betere dagelijkse voeding vergeleken met een goedkoper alternatief uit de winkel.  

Wil je weten of jij je huisdier optimaal voedt? Vraag het een van onze dierenartsen. We helpen je graag om je dier het allerbeste te geven.  

Onze tarieven